In 1919 kocht overgrootvader Maarssen in Aalsmeer een akker om anjers e.d. te telen.  In 1957 teelde T. Maarssen Sr. de eerste orchideeën.  De orchideeënhoeve is uitgegroeid tot de grootste tropische trekpleister van Europa.  Het is nog steeds een familiebedrijf en bestaat inmiddels ruim 100 jaar.  De Orchideeënhoeve staat garant voor een leuk uitje voor de hele familie.

de Orchideeënhoeve

de Orchideeënhoeve

De Noordoostpolder werd in de jaren '40 aangelegd vanwege de behoefte aan landbouwgrond.  Niet alle grond was daarvoor geschikt, en daar werden bossen op geplant.  In het grootste en oudste bos van de N.O.P. wemelt het van de bijzondere planten, paddenstoelen en roofdieren als de boommarter.  Rond de Kuinderplas lopen Welshpony's voor begrazing..

Paardrijden in het Kuinderbos

Kuinderbos

Marknesse ligt op steenworp afstand van uw accommodatie.  Bij het dorpsplein in het gemoedelijke centrum bevinden zich een supermarkt, drogist, slager, chinees restaurant en een snackbar.

Marknesse

Marknesse

Midden in de Noordoostpolder ligt het voormalige eiland Schokland.  Een archeologisch monument vol bijzondere bodemschatten.  Een plek tussen land en water, waar eeuwenlang mensen woonden.  Altijd strijdend met de elementen.  Ontdek het verborgen verleden van Werelderfgoed Schokland en het prachtige natuurgebied dat het nu is.

Voormalig eiland Schokland

Oude haven Schokland

Het is niet bekend wanneer Urk voor het eerst bewoond werd.  De naam werd voor het eerst in 966 gebruikt.  In de 13e eeuw waren de graven van Holland eigenaar van het eiland, en later de burgemeester van Enkhuizen.  Urk was in de 17e eeuw het centrale punt in de Zuiderzee waarlangs alle scheepvaartroutes liepen.  Door de inpoldering van de Noordoostpolder was Urk geen eiland meer, maar verbonden aan de polder.  Urk is een bijzonder dorp, en een bezichtiging waard.

Vuurtoren Urk

Haven van Urk

Op 20 Km van uw accommodatie bevind zich de Lemmer.  Dit Friese dorp ligt aan het IJsselmeer en de Friese meren, en is een van Friesland bekendste watersportplaatsen.  Van oudsher is de Lemmer een geliefde badplaats bij jong en oud.  Het gezellige centrum met haar terrassen bij de brug, waar de bootjes af en aan varen zorgen voor een onvergetelijke dag voor de hele familie.  Lemmer is zéér gastvrij voor haar bezoekers en de prijzen betaalbaar!

Lemmer

Strand van Lemmer

Giethoorn, of te wel het "Hollands Venetië" , dankt haar naam aan het feit dat er rond 1200 veel geitenhoorns zijn gevonden.  Het huidige Giethoorn is ontstaan doordat in de vorige eeuw veelal in deze arme streek met turf werd gestookt.  Door veen af- graving ontstonden de vele kanaaltjes. Het verkeer vond dan ook per "Gieterse punter" plaats.  Doordat in 1958 Bert Haanstra zijn speelfilmdebuut de "Fanfare" opnam, nam het toerisme sterk toe.

Rondvaartboten in Giethoorn

Café-restaurant het Paviljoen in het meer

Varen en dwalen in de Weerribben.  Moerasbos, water, vogels en eindeloze rietvelden: de natuur in de Weerribben ziet er ongerept uit.  Maar schijn bedriegt, want iedere meter is door de mens gemaakt door het winnen van turf.  In dit park kunt u heerlijk fietsen, wandelen en varen met een fluisterboot of kano.

Heerlijk fietsen in de Weerribben

Natuurpark de Weerribben


 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info