Wat is er allemaal te doen rond de "fair Traveller"?  

Allereerst op uw accommodatie zelf.  Neem nou bijvoorbeeld onze tuin: die is maar liefst 2000 m2 groot.  Op  de twee terrassen kunt u heerlijk relaxen.  Loop de wandelpaden af en geniet van al het moois wat de tuin u te bieden heeft.  Zodra het donker wordt ontsteken wij de tuinverlichting, en gaan de kabouters slapen...
Natuurlijk beschikken wij over een Barbeque die gratis ter beschikking staat.  Maar natuurlijk kunnen uw kinderen zich ook naar hartenlust vermaken, en als het erg warm is bouwen we het zwembad voor u op!

Heerlijk relaxen op uw terras gelegen aan de vijver

Het kabouter pad

Op ongeveer 850 meter afstand van uw accommodatie bevind zich zwembad het "Hemmerven".  Het is een niet al te groot open luchtbad met zonneweide.

Druk op de afbeelding voor meer info.

Zwembad  het Hemmerven ligt 850 mtr. van uw accommodatie


Uw accommodatie bevind zich 20 minuten van Hoorn.  In het historisch centrum is van alles te doen.  Vanuit het centrum loopt u zó naar de haven.  Deze haven was van 1602 tot 1799 de thuishaven van s' werelds grootste handels maatschappij: de Vereenigde Oostindische Compagnie.  Deze koopvaardij schepen hadden gemiddeld honderd duizend gulden aan boord om de handel in specerijen en ander handel te kunnen inkopen.

Druk op de afbeelding voor meer info

Historisch centrum van Hoorn

Haven van Hoorn met directe verbinding van het IJsselmeer

Houd u van surfen?  De "Elbahof" bevind zich op 4 km afstand van het IJsselmeer.  Het pittoreske dorpje Oosterleek ligt tegen de historische Westfriese Omringdijk, en is zeer bekend en geliefd bij surfers.  Even verder -in het al even pittoreske Schellinkhout-  bevind zich een surfschool, waar door professionals les wordt gegeven.

Oosterleek

Schellinkhout

Sprookjeswonderland in Enkhuizen is een echte aanrader!  Alhoewel het park is bedoeld voor kinderen tot ongeveer 10 jaar, genieten ouders en opa en oma er nét zo van.  Misschien nog wel meer...  Wat ook zo fijn is aan dit park zijn de betaalbare antree en consumptie prijzen !

Sprookjeswonderland Enkhuizen


Het Openluchtmuseum in Enkhuizen weerspiegelt het leven rond het IJsselmeer rond 1800.  Het buitenmuseum is opgedeeld in vijf verschillende buurten. Centraal staat een dorp, aangelegd naar situaties van dorpen rond de Zuiderzee met voornamelijk authentieke (en enkele gekopieerde) panden uit het voormalig Zuiderzee- en Waddengebied.

Openluchtmuseum Enkhuizen


 De stoomtrein Hoorn-Enkhuizen-Medemblik.  U kunt uw kaarten aan het station kopen.  Het traject is nog zoals het vroeger liep: dwars door groene weilanden waar koeien lopen te grazen en pittoreske West-Friese dorpjes.Het is niet bekend wanneer kasteel Radboud werd gebouwd, maar in ieder geval vóór 1290.  Graaf Floris V van Holland was destijds de opdracht gever.  Hij gebruikte het kasteel voor zijn strijd tegen de Friezen.  De stad Medemblik had in die periode haar eigen munteenheid.Kort voor Enkhuizen kunt u rechtsaf slaan,  en gaat u via de dijk dwars door het IJsselmeer naar Lelystad.  Direct aan het einde van de dijk (20 min.) ligt de Batavia-werf.  Hier kunt u het schip de "Batavia" bezichtigen.  De "Batavia" was één van de vele handelsschepen van de V.O.C.  Daarna kunt u desgewenst "Batavia stad" bezoeken.  Een winkelcentrum in de stijl van de periode 1700.

Batavia stad

de "Batavia"

Op ongeveer 45 minuten rijden van uw accommodatie ligt het welbekende vissersdorp Volendam.  In dit dorp met haar vriendelijke bevolking is bijna iedereen familie van elkaar!  Het belangrijkste in dit dorp is wel de haven, waar de vissersschepen in het weekend aangemeerd liggen.  Als tweede de vele gezellige cafeetjes, die liggen dan ook in de directe omgeving van de haven!  Vergeet u vooral niet het schiereiland Marken te bezoeken.  Dat is zeker zo leuk!

Volendam

Marken

Amsterdam, hoofdstad van Nederland, ligt op ongeveer 1 uur van uw accommodatie.  Hier gaat het leven 24 uur per dag, zeven dagen in de week door.  Maak een rondvaart door de vele grachten, bezoek het paleis op de Dam, of het ernaast gelegen wassenbeelden museum "Madam Tussaud".  Op het Leidse- of Rembrandtsplein kunt u tot in de late uurtjes gezellig op een van de vele terrassen wat drinken of eten.
I.v.m parkeerkosten en inbraak, adviseren wij u om vanaf station Hoorn met de trein te reizen.  Dit is aanmerkelijk goedkoper en veiliger!

Grachten van Amsterdam

Koninklijk paleis op de Dam

De Zaanse Schans is een openlucht museum, gelegen onder Zaandam.  Dit museum laat de tijd uit de 18e en 19e eeuw herleven.  Alle molens zijn in vol bedrijf te bezichtigen, en het museum wordt het hele jaar door bewoond.  Wandel gezellig door dit "dorp" en bezoek het bakkerij museum, of geniet van een heerlijk ovenvers broodje.  Een leuk uitje voor de hele familie!

Zaanse Schans


De kaasmarkt van Alkmaar is één der bekendste van Nederland.  Van maart tot eind september wordt daar iedere vrijdag de beroemde kaasmarkt gehouden.  Maar Alkmaar heeft meer te bieden.  Zo kunt u een rondvaart maken over de vele grachten die het centrum rijk is, en wel zo gemakkelijk: in het hele centrum is gratis wifi.

Kaasmarkt Alkmaar

Alkmaar

Schoorl ligt verscholen achter een uitgestrekt duin gebied, die tot de mooiste van Nederland behoren.  Als u Schoorl binnen komt rijden, ligt het klimduin voor u.  Hier kunnen kinderen naar hartenlust spelen!  Eenmaal uitgespeeld kunt u via de vele wandelpaden welke zich boven het klimduin bevinden, naar zee wandelen.  Geniet van de rust die in de duinen heerst, en neem een duik in zee!

Klimduin in Schoorl

Omgeving Schoorl


 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info